Over Tanja Faber-Baetsen (1969) 

Zo’n 18 jaar geleden begon voor mij het pad van persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en bewustzijnsverruiming. Door de diverse burn outs die ik had gehad, voelde ik “dit kan niet meer door gaan zo. Hier word ik ziek van. Ik heb te gaan leren luisteren naar wat mij voedt en waar ik blij van word. En alle dingen die niet meer kloppen langzaam los te gaan laten.” Een pad dat niet over rozen liep. Want wat is het nu dat mij voedt, blij maakt en vervult? Wat heb ik te doen in dit leven? Wat is mijn roeping?

Tanja Faber in het bos

Ik heb mijn toenmalige werk in loondienst losgelaten en 1,5 jaar een sabatical genomen. Om te voelen wat ik nu werkelijk wil met mijn (werkende) leven. Iets met mensen, dat was wel duidelijk maar wat? Doordat mijn levenspartner Lars Faber toen zijn jongensdroom uitvoerde en een boek schreef, De Gewijde Reis, is ons gezamenlijke bedrijf De Gewijde Reis ontstaan (2005). Hierin kon ik mijn ervaring en talent om te organiseren, administreren, klantcontacten en sociale verbinding volledig kwijt.

Door het ervaren van jaren (vanaf 2004) ademwerk in zowel (externe) trainingen als sessies met Lars en in onze eigen organisatie, het ontdekken van mijn innerlijke wereld met o.a. medicijnplanten, het pad van bewustzijnsverruiming op te gaan, ben ik erachter gekomen wat mij dient en niet meer dient. Wat mij gezond houdt, wat mij brengt bij wie ik werkelijk ten diepste ben.

Sinds 1 januari 2022 bestaat mijn eigen bedrijf, Sacred Lotus. Een bedrijf waarin ik individuele coaching, koppelsessies en ceremonies, mijn Heartdancing opleiding en levensbeschouwelijke activiteiten heb ondergebracht. Allemaal met als doel om mensen een hernieuwde verbinding met zichzelf te leren aangaan, zichzelf leren (her)ontmoeten en ontdekken wat hun volle potentieel is en dat gaan leven! De verbinding te maken met hun goddelijke essentie, het prachtige wezen dat eenieder is.  

Voor mij is de verbinding met de natuur, moeder aarde, maar ook mijn eigen natuur van essentieel belang.  De verbinding tussen mensen vanuit puurheid. De verbinding met dat wat groter is dan ons heeft sinds begin deze eeuw mijn interesse, het mystieke en de ervaringen die ik daarin mag ontvangen. 

Opleidingen en gevolgde trainingen

Ik heb een bedrijfseconomische achtergrond (organisatiekunde, Universiteit van Maastricht) , een secretaresse opleiding (Schoevers), internationale trainingsweken holotropisch ademwerk gevolgd in Tjechië (bij Stanislav Grof Transpersonal Training) en de 3 jarige biodanza opleiding gedaan. Verder veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van Voice Dialogue, intuitieve ontwikkeling, focusing, tantra, Emotional Focusing Therapy (EFT), Queenscode (bij Alison Armstrong in Dallas (USA), Heartconnection, Wheel of Consent (Lissabon, Betty Martin), internationale training Full Body Dearmouring (Gaia Method), dans, maar vooral heel veel (levens)ervaring hierin op gedaan. En nog steeds leer ik bij en wil ik nieuwe ervaringen opdoen. 

 

Leerpunt

Het belangrijkste leerpunt voor mij was dat ik mag doen zoals ik het graag wil doen. Niet zoals het mij geleerd is (volgens een bepaalde manier), maar vooral mijn eigen weg mogen vinden in alle kennis en ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan en daar mijn eigen werk in creëren. En daaruit is ook Heartdancing ontstaan, waar ik in 2022 een opleiding voor opstart. Dansen is een passie die mij voedt. Een vorm van bewegen/dansen en verbinding maken met je zelf, met je eigen lijf, bewust worden van hoe en waarom je dingen doet zoals je ze doet, verbinding maken op een speelse manier met anderen, vanuit onbevangenheid, speelsheid, levendigheid. De sparkle in je eigen wezen (her)ontdekken, de verbinding naar je hart weer maken.  En vanuit daar de diepte in om jezelf nog meer te kunnen ontmoeten in alles wat er leeft én wat je tegenhoudt om werkelijk te zijn wie je bent. Dat is mijn roeping, dat is mijn missie in dit leven. Om mensen op deze wijze weer in verbinding te brengen met zichzelf, vanuit zachtheid, vanuit bewustzijn.

 

Activiteiten en ervaring

Momenteel leid ik de nationale jaartraining Soul Coach van De Gewijde Reis, de internationale Soul Coach opleiding, geef ik internationale retraites op het gebied van bewustzijnsverruiming, verbinding met je eigen essentie en heling van trauma. Hierin maak ik gebruik van de methodes uit de trainingen die ik heb gevolgd, maar vooral de door Lars in De Gewijde Reis ontwikkelde methodes zoals Core Wound ademwerk, Soul Retrieval, Sacred Language of the Heart, Licht van Compassie en ceremonies met medicijnplanten. En uiteraard mijn eigen passie Heartdancing waar ik al ruim 10 jaar ervaring in heb. Mijn werk vindt plaats in Nederland en Portugal.

Ik heb in de afgelopen 17 jaar, vanaf 2005 meer dan 10.000 mensen mogen ondersteunen en begeleiden op hun proces naar heelwording en opnieuw verbinden met zichzelf.

Mijn kracht zit in de verbinding en spiegelen en ik word gezien als een voorbeeld in teach what you preach. Anderen ervaren mij als liefdevol, authentiek, geaard en oprecht betrokken.